Taide -ja luontopiha

Ajatus luontosuhteen vaalimisesta

Taidefarmin perustaja Eveliina on kirjoittanut blogiinsa paljon luonnon ja taiteen yhteisistä juurista. Ajatus pihan rakennuksesta ja teemasta syntyi, kun hän pohti, miten eri tavalla yhteiskunnassa keskustellaan ihmisten luontosuhteesta ja miten luontosuhdetta voisi taiteen avulla tukea.

Pihan ydinajatus on tuoda luonto ja taide lähelle toisiaan. Pihan vaihtuvat näyttelyt kertovat tarinoita metsästä, eläimistä ja muista luontoon liittyvistä asoista. Taitetiloiksi on kunnostettu tilan vanhoja rakennuksia, kuten sepän paja ja palvuusauna.

Majoitusta historiallisissa aitoissa

Aitat ovat todellisia ekomajoitus-taloja. Niiden sisällä on aikojen saatossa säilötty ruokaa niin eläimille kuin ihmisille. Majoitustiloinakin niitä on pidetty aikojen saatossa, jolloin matkalaisia kulki talosta toiseen ja tilan työväkeä oli paljon.

Aittojen vanhoilla lautalattiolla kävely on täynnä historian havinaa. Seinät kuiskivat tarinoita menneisyydestä ja vieläkin aittojen perimmäisistä nurkista löytyy sadan vuoden takaisia viestejä, joiden mielikuvitusmatkaan on helppo ajautua.

Nykyään aittoja kutsutaan nukkuma-aitoiksi, joissa yöpymistiloja on tulevaisuudessa. Varauksen yhteydessä voitte lisätä elämyksiä nettikaupastamme. Olemme suunnitelleen elämykset yhdessä paikallisten osaajien kanssa.

Luontopihan toiminnan keskiössä on Aamiastupa. Sen keittiössä voi jokainen matkalainen valmistaa oman aamiaisen vaikkapa edellisen päivän sienisaaliista tai marjoista. Tarjoamme vierailemme mahdollisuuden tilata myös valmiin aamiaiskorin, josta löytyy sesongin mukaiset herkut lähialueen tuottajilta. Muista mainita ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.

Kesäiltaisin luontopiha saattaa täyttyä luonnon äänien lisäksi elävästä musiikista. Tulevista konserteista ja tapahtumista pääset lukemaan täältä. Ilmoitamme avautumisesta tarkemmin sosiaalisen median kanavissamme.

Luontopihassa on tilaa myös telttamatkailijoille. Mikäli haluat leiriintyä meillä telttaillen, merkatut ja hyväksi havaitut telttapaikat löytyvät alueen kartasta, jonka voitte ladata varauksen yhteydessä. Telttapaikan varausmaksu sisältää peseytymistilojen sekä saunan käytön.

Taidepihasta löytyy elämyksiä kaiken ikäisille, niin perheen pienimmille kuin vanhimmille. Sen vakituiset asukit ovat perheen kolme kanaa, kukko sekä pikkuinen lammaslauma. Pihan reunasta löytyy satavuotias leikkimökki ja kiipeilyteline. Vanha sepän paja ja palvuusauna ovat entisöity kertomaan metsän tarinoita ja pieni patsaspuisto avaa mielemme luonnon aistimiseen.

Muistathan varauksen yhteydessä

-kertoa meille toiveistanne palveluiden suhteen, esim. lakanat, ruoka, elämykset

-kysyä paikallisista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista

TÄRKEÄÄ! Tilan päätoimiala on maanviljely ja sen myötä erilaiset työt saattavat näkyä tai kuulua päiväsaikaan ja sesonkiaikaan joskus myös öisin pihapiirissä. Koneet ovat suuria, joten työmaa-alueella ei saa liikkua, elle meidän kanssa ole siitä asiasta erikseen sovittu (kts. elämykset) Alue on rajattu varoituskyltein.