Historiaa
Aijasahon Tila on ollut Aapon suvulla jo neljän sukupolven ajan. Aapon isoisoisä Tobias osti tilan 1900-luvulla ja meni naimisiin Ainon, Aapon isoisoäidin kanssa. Aino menetti aviomiehensä hyvin nuorena auto-onnettomuudessa. Heidän poikansa Antti, josta piti tulla tilanjatkaja, kaatui traagisesti sodassa. Näin Aino jäi vastuuseen suuren tilan pyörittämisestä ja luotsasi menestyksekkäästi tilan yli vaikeiden aikojen.
Aino tunnettiin mestarillisesta lihanpalvuutaidoista sekä mämminpaiston eksperttinä, jota hän aikoinaan paistoi Aamiaistuvan leivinuunissa. Haasteita pelkäämätön ja järkähtämätön Aino on jättänyt tilalle paljon pohjalaista asennetta. Jälkipolvet ovat kertoneet muistoissaan, että hänen lempiharrastuksenaan oli hämärän hyssy, jota voisi tämän päivän tiedon valossa pitää mindfulnessin esiasteena: istutaan ja kuunnellaan hiljaisuutta.
Aijasahon Tilalla on sukupolvesta toiseen kehitetty tilan toimintaa ja haettu innovatiivisia ratkaisuja. Aapon isoisä Jussi salaojitti peltoja ensimmäisenä Keski-Suomessa ja päärakennuksen lattialämmitys oli ensimmäisiä Suomessa.
Tilalla on ollut Aapon nuoruudessa palkittua Limousin-lihakarjaa sekä lihasikoja. Tilan toiminta ja pinta-ala on omistus- sekä uusien vuokrapeltojen myötä laajentunut merkittävästi edellisten sukupolvien aikana. Tällä hetkellä päätavoitteena on tuottaa puhdasta suomalaista viljaa panostaen maanviljelyn ympäristöystävällisyyteen. Aurinkopaneelit ja uusiutuvan polttoaineen käyttö sekä peltomaiden kunnossapito ja kiertoviljely ovat hyviä esimerkkejä tilan toiminnan muuttamisesta päästöttömämpään toimintamalliin.