Eveliina

Taiteen viljelijä ja Taidefarmin perustaja

Olen koulutukseltani muusikko (AMK), pääinstrumenttini on viulu ja erikoistuin opinnoissani orkesterin johtamiseen. Jatkoin valmistumisen jälkeen kapellimestariopintojani mestarikursseilla opettajina mm. akateemikko Jorma Panula, Wurzburgin musiikkikorkeakoulun professori Ari Rasilainen. Viimeiset opintovuodet tein kapellimestariopintojani kulttuurirahaston apurahan turvin Panula-akatemiassa reissaten mm. Bulgariassa.

Työskentelen tällä hetkellä Jyväskylän seurakunnalla kanttorin viransijaisena ja kehitän Taidefarmin palveluita sivutoimisesti. Taidepalveluliiketoiminnan kehittäminen on edelleen lähellä sydäntäni ja teen mielelläni yhteistyötä taideajattelua edistävissä tapahtumissa ja projekteissa. Tulen mielelläni keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiani tapahtumiin, joissa luovan liiketoiminnan mahdollisuuksia yhteiskunnassa vahvistetaan.

Olen valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenani musiikkitiede. Kirjoitin maisteriopintojeni ajan muutaman tekstin taidelähtöisen ajattelun mahdollisuuksia yhteiskunnan innovaatiokyvyn, luovuuden ja luontosuhteen välisessä vuoropuhelussa. Teksteihin voit tutustua täältä:

Blogi

Voisiko taiteella olla tässä yhteydessä mahdollisuus tuoda uusia näkökulmia tehokkuuteen ja kuluttamiseen keskittyvässä yhteiskunnassamme? Tutkimustulokset ovat osoittaneet nimittäin jo sen, että yritykset, joiden liiketoiminnassa taide oli keskeinen osa organisaatiokulttuuria, ohjasivat liiketoimintaansa kohti kestävämpää luontosuhdetta ja kunnioittivat toiminnassaan enemmän mm. paikallisia kulttuuriarvoja (Laszlo Z. & Doirean W. 2016). Eveliina Salonen / Taiteen mahdollisuudet / Avaussanat

Uusi Jyväskylä Ensemble

Uusi Jyväskylä Ensemble (UJE) on perustamani soitinyhtye, jonka konsertoi säännöllisesti Keski-Suomen alueella. Yhtye luo rohkeasti uutta konserttikulttuuria soittamalla ohjelmistoa, jota ei olla aiemmin kuultu, sekä osallistamalla erilaisin toimin yleisöä taide-elämyksen kokemiseen. UJE on konsertoinut mm. Yläkaupungin yön festivaaleille Villa Rana -talossa sekä Kuokkalan kirkossa.

Ole yhteydessä, jos etsitte juhliinne esiintyjää.

Toivon täällä esiin tuodun tieteellisen tiedon, avoimen pohdintani ja mahdollisesti niiden myötä syntyvien keskustelujen vahvistavan ja rakentavan vakaampaa pohjaa taiteelle pysyvänä sekä merkittävänä osana yhteiskuntamme tulevaisuuden suunnitelmia. Vaikka lähtönäkökulma on tämä, tarkotukseni ei ole kuitenkaan kirjoittaa vain taiteen tekemisen ja olemassaolon tärkeydestä. Tarkastelen taidemaailman toimintaa myös kehittävällä otteella esittämällä uusia näkökulmia tämän päivän taiteilijuuteen ja ehdottamalla ratkaisuja olemassa oleviin haasteisiin.
Taiteellinen maailma/Avaussanat, Eveliina Salonen

Ennen kuin jatkan pohdintaa pidemmälle, tahdon avata sitä motiivia, mikä minut on taiteilijana vienyt tarkastelemaan liiketaloudellista näkökulmaa ja miten olen yhdistänyt sitä taiteellisen ajatteluuni. Olen opinnoissani syventänyt osaamista energia- ja ympäristötekniikan opintojaksoin, sillä perheessämme on maatilayritys. Tavoitteemme on kehittää toimintatapojamme ympäristöystävällisemmiksi. Opintojeni myötä tutustuin kirjaan Energian Aika (Partanen, R & Suokko A. 2017), jossa tarkasteltiin lähemmin talouskasvua ja siihen suoraa luvuin osoitettavaa lisääntyvää energiantarvetta.

Blogista Taiteellinen maailma/Taiteen mahdollisuudet, Eveliina Salonen

Minä ja maatalous

Olen mukana aktiivisesti Aijasahon Tilan kehittämisessä. Kun Taidefarmin puolella keskityn taidepalveluliiketoiminnan muotoiluun, maatilan puolella erikoisosaamiseni on ympäristöystävällisten viljelyratkaisujen löytäminen.

Olen perehtynyt energia – ja ympäristöteknisiin kysymyksiin kouluttautumalla mm. Jamkin avoimen puolen opinnoissa. Yksi kurssikokonaisuuksista oli Tulevaisuuden energia -ja liiketoimintaratkaisut, jonka myötä tein tilalle suunnitelman siitä, miten vastaamme tämän ajan energiateknisiin haasteisiin..

Olen kehittänyt tilaamme mm. tutkimalla erilaisia maanparannuksen mahdollisuuksia. Sen lisäksi olemme aloitteestani siirtyneet kaksi vuotta sitten kuivaamaan viljaa aurinkoenergialla. Aurinkosähköä riittää kesäisin myös matkailijoiden tarpeisiin.

Minulle on ensiarvoisen tärkeää, että voimme osaltamme tehdä muutosta kohti kestävämpää kehitystä.

BLOGI

 

Olen erikoistunut taitelähtöisiin työhyvinvointipaleluihin sekä taidepohjaisiin arvonluontimenetelmiin.

Tilasin vuonna 2020 tilan lähellä sijaistevasta ikikuusikosta teoksen säveltäjä Aurora Hentuselta. Hän työstää teosta parhaillaan KONEen säätiön apurahalla ja toivottavasti se kuullaan lähivuosina konserttilavoilla ympäri Suomen.

Sivuston MV-valokuvat ovat valokuvataiteilija Niina Vehmaan ottamia kuvia. Ne kuvastaa omaa ajatteluani suhteessa taiteisiin, yhteiskuntaan, inhimillisyyteen ja luontoon. Osa kuvista on otettu vanhassa kuusikossa, jonka nimeksi on annettu Siimes Hentusen sävellystyön mukaisesti.

.

RANTASAUNA