Tutustu

Taidefarmilla
tapahtuu ympäri
vuoden

Taidefarmilla järjestetään erilaisia konsertteja, markkinoita ja juhlia ympäri vuoden. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan yhdessä kanssamme rakkaudesta maahan ja taiteeseen!

Maatilan vuosikalenteri

Aijasahon Tilalla viljellään siemenviljaa, joka myydään lähialueiden maatiloille. Kierrossa ovat tällä hetkellä kaura, vehnä ja ohra ja viljelyksessä on omia peltoja noin 75 ha ja 100 ha vuokrapeltoja.

Kylvöaika

Kylvöjen valmistelu aloitetaan Tilalla varhain keväällä. Ensimmäisenä varmistetaan, että kaikki tilan koneet ja laitteet ovat kunnossa. On erityisen tärkeää, että sesonkiaikaan kaikki on kunnossa. Sillä yksikin aurinkoinen päivä, joka menee koneita huoltaessa kylvöaikaan, voi olla merkittävä menetys sadossa.

Huhtikuun puolesta välistä alkaa tilan työvoima jännittämään sesongin asettumista. Tilan yrittäjä Aapo on opiskellut jo pienestä lapsesta lähtien kylvöaikaan valmistautumista ja hän käykin ajelemassa ja mittailemassa maan kosteutta ahkerasti. Sitten kun aika koittaa, on valmistauduttu valvomaan öitä ja tekemään pitkää päivää kolmessa vuorossa.

Kylvöaika huipentuu tilalla koko perheen ilmaistapahtumaan, jossa lähialueen ihmiset pääsevät tutustumaan Tilan toimintaan. Tapahtuma on joka vuosi tuokokuun puolen välin aikaan.

Sadonkorjuu

Viljan kypsymiseen vaikuttaa voimakkaasti sääolosuhteet ja sen vuoksi puintiaika vaihtelee joka vuosi. Tilan väki jännittää joka vuosi kesän kelejä ja välillä loma-aikakin menee murehtiessa. Joinakin kesinä on tullut todella paljon vettä, jolloin liika kosteus lisää voimakkaasti homeen riskiä. Liika kuivuus taas vaikuttaa kasvin kasvuun ja juurtumiseen.

Sadonkorjuussa vilja puidaan puimurilla, ajetaan traktorin peräkärryllä tilan kuivuriin ja vaihdetaan kuivuriin uusi erä edellisen kuivumisen jälkeen vaikka keskellä yötä, jos tarve vaatii. Tämäkin aika tilalla tehdään kolmevuorotyötä ja usein ruokakin nautitaan koneen ratissa.

Sadonkorjuun päätteeksi tilalla juhlitaan perinteisesti kekriä eli syysjuhlaa, jossa Taidefarmin tapaan on taidetta, lähiruokaa ja muita maaseudun elämyksiä.

Taidekodin pihapiiristä löytyy pieni kivinavetta. Alkuperäinen navetta paloi 1920-luvulla. Vuonna 1928 rakennettiin näille samoille kivijaloille uusi rakennus. Aapon isoisoisä Tobias piirsi muurarille navetan suunnitelman kepillä maahan. Tiilien materiaalina on käytetty oman rannan karkeaa hiekkaa.

Muut tapahtumat

Muut tilan tapahtumat, kun tilan ovet ovat avoinna (tarkemmat ajat ilmoitetaan Facebookissa/sivuilla/Instagarmissa).

Anna-Maria Helsingin kapellimestarikurssi 25.10-27.10.2019

Joulukonsertti (aika ilmoitetaan myöhemmin)