Majoitus

Nykyajan mukavuudet keskellä hiljaista maaseutua

Taidefarmi yhdistää nykyajan mukavuudet ja viimeistellyn tilamiljöön suomalaisen maaseudun hiljaisuuteen ja rauhaan. Vieraiden käytössä on WiFi, kuntosali sekä ylellinen sauna- ja spa-osasto takkahuoneineen ja uima-altaineen. Tilan ympäristö on oma maailmansa, keidas, jossa järvivesi välkkyy kirkkaana ja hiekka on puhdasta. Meillä voit rentoutua.

Varaa majoitus modernissa Taidekodissa tai tunnelmallisessa Kesähuvilassa:

Varaa majoitus

Aapon isovanhemmat Jussi ja Annikki suunnittelivat 60-luvulla Aijasahon Tilasta Aijasmatkat-matkailukeskusta. Heillä oli suunnitelmat ja piirroksetkin valmiina, mutta projekti jäi toteuttamatta. Nyt Aapo ja Eveliina ovat viemässä projektin maaliin Taidefarmin muodossa.

Taidekoti

Taidekoti on Aijasahon Tilan maamerkki. Tämä maalaistalo on moderni ja tyylikäs. Hienostunut sisustus, kalusteet ja yksityiskohdat tuovat esiin suomalaista taidetta ja designia.

Arkkitehti Olavi Kivimaan suunnittelema talo on kolmessa kerroksessa, neliöitä siitä löytyy hulppeat 500 ja majoituspaikkoja 10. Talo on muurattu tiilistä, ja sitä rakennettiin kaksi vuotta vuosina 1957–1959. Arkkitehti on suunnitellut talon jokaisen yksityiskohdan pergamenttipaperille. Tarina kertoo, ettei Suomesta löydy vastaavaa monumenttia. Tärkeäksi asiaksi arkkitehti on nostanut suunnitelmissaan luonnon valon, ja talon jokaisesta kohdasta näkeekin vanhan ikkunalasin läpi vehreään luontoon. Keskikerroksesta löytyy tilava keittiö, kaksi makuuhuonetta, suihku ja wc sekä kaksi avaraa salia. Alakerrassa on saunatilat, iso uima-allas, takkahuone ja pieni kuntosali. Uima-allas lämmitetään erikseen tilauksesta, joten muistathan pyytää sitä varausta tehdessäsi.

Yläkerrasta löytyy kaksi inspiroivaa ja rauhallista taidehuonetta, joissa voi harrastaa monipuolisesti taiteita, joko ohjatusti tai omatoimisesti. Huoneissa on isot ikkunat, joista luonnon oma maisemataideteos tulvii sisään. Huoneista löytyy maalaustelineitä, pensseleitä ja joitain maaleja, mutta kannattaa ottaa lisäksi omat työvälineet matkaan. Meille ovat tervetulleita myös pienet taiteilijat, ja Taidefarmilla käykin viikoittain lapsia antamassa luovuudelleen vallan.

Aapon isä Pekka Aijasaho on kerännyt taidetta jo kolmen vuosikymmenen ajan. Nämä taideteokset ilahduttavat tänä päivänä vieraita Taidekodin seinillä.

Aijasahon päärakennus on valmistunut vuonna 1850, mutta alkuperäinen rakennus purettiin. Talossa toimi vuosina 1890–1910 perinteinen Oravasaaren kestikievari, jossa ohikulkijat pystyivät hengähtämään. Nykyinen talo on noussut vuonna 1959, ja sen on suunnitellut Olavi Kivimaa – sama henkilö, joka on suunnitellut Harjun Vesilinnan. Aapon isovanhemmat olivat oman aikansa edelläkävijöitä ja innovaattoreita. Taloon vuonna 1959 asennettu lattialämmitys on ensimmäisiä Suomessa, tai ainakin Keski-Suomessa. Siihen aikaan ratkaisua pidettiin täysin hulluna, mutta nykyäänhän lattialämmitys rakennetaan valtaosaan taloista. Myös peltojen salaojitukset olivat ensimmäisiä koko kylällä. Nämä samat salaojat toimivat edelleen moitteetta Aijasahon Tilan pelloilla.

Inspiraatiota ja rauhaa maalaismiljööstä

Taidekoti on rappusten kaiteesta lähtien täynnä upeita yksityiskohtia. Erilaiset taideteokset seinillä, kiertävät näyttelyt ja kauniit konsertit tuovat taidetta entisestään esille. Talo on täynnä suuria puhalluslasisia ikkunoita, joista piirtyvät viljapellot ja kirkas järvi. Tilan pihapiiristä on vain muutama metri upeaan luontoon, ja talvisin pihasta lähtee kylän pelloilla kiertävä hiihtolatu.

Halutessanne saatte kauttamme tilattua lähitilojen laadukkaista tuotteista suunnitellun lounaan tai runsaamman pitopöydän isommallekin porukalle. Vieraidemme käytössä on myös erikseen tilauksesta rantasauna ja laavu, joiden lämmittämisen me hoidamme puolestanne. Mikäli kaipaatte lisäohjelmaa tai rentoutusta, järjestämme Taidefarmilla erilaisia elämyksiä.

ELÄMYKSET

Kesähuvila

Leppäveden rantamaisemista upealta mäntykankaalta löytyy punainen Kesähuvila. Huvilalla majoittuen olet aivan veden äärellä. Voit juoda terassilla aamukahvit kuunnellen kirkkaan järviveden solinaa ja lintujen laulua. Huvilaa ympäröi vehreä mäntymetsä ja marjaisat mättäät. Halutessasi pääset kesähuvilalta myös helposti kalaan. Huvilan läheisyydestä löytyy 15 henkilön laavu, jolla voit valmistaa herkullista nuotioruokaa. Lämpiminä kesäöinä laavu tarjoaa tunnelmallisen yöpymispaikan aaltojen ja metsän ääniin tuudittuen.

Kalustetussa kahden kerroksen huvilassa on majoitusmahdollisuus kuudelle hengelle sekä sähköt, wc, suihkutilat ja keittiö kaikkine tarvittavine varusteineen. Huvila on avoinna toukokuusta syyskuuhun, ja voit vuokrata huvilan koko viikoksi tai viikonlopuksi. Tarjoamme tilauksesta vieraillemme myös maittavia sesongin herkkuja.

Kesähuvilan yhteydessä on oma hiekkaranta. Rannalta löytyy lähes veden päällä lepäävä hirsinen rantasauna, joka on huvilan vieraiden vapaassa käytössä.

.

RANTASAUNA