ART FARM AIJASAHO

Intohimona maan - ja taiteenviljely

Verkkokauppa

Viljelijäperheen terveiset

Me olemme Aapo ja Eveliina Aijasaho, paljasjalkainen keskisuomalainen pariskunta, jonka yhteinen tarina alkoi noin vuosikymmen sitten Jyväskylä yöelämän sykkeessä. Elämä kuljetti molempia ensin maailmalle opintojen ja työn parissa, kunnes oli aika ottaa haaste vastaan ja aloittaa elämäntyömme Aijasahon Tilan yrittäjinä. On ollut päiviä, jolloin päätös on ollut maailman onnellisin. Toisinaan luonnon armoilla eläminen ja suuri vastuu on ollut armoton.

Maatilayrittäminen on tässä ajassa on mielenkiintoista. Kestävyys-kysymykset ovat nousseet valtavirran keskusteluihin. Oman näkökulmansa antaa tässä ajassa kotimaisuusaste ja sen merkitys. Olemme molemmat aktiivisesti viemässä maaseutuyrittäjyyttä rohkeasti kohti uudenlaisia mahdollisuuksia.

Meille tärkeä arvo on antaa luonnolle takaisin se, mitä se meille antaa. Olemme tätä ajatusta jo paljon edistäneet, mutta paljon voimme vielä tehdä. Kaiken keskiössä on se, että saamme aikaan pysyviä ja kestäviä muutoksia niin luonnon kuin maatilayrittäjyydenkin kannalta.

Tämän sivuston kautta kerromme niin arkisia kuin huippuunsa hiottuja ajatuksia tieteen sekä taiteen maailmoista, peilaamme niitä ajankohtaisiin kysymyksiin.  Kaiken pohjana on ajatus siitä, että maailma saa lisää uudenlaista ajateltavaa, uusia näkökulmia niin taiteen mahdollisuuksiin yhteiskunnassa kuin maanviljelyn arkiaskareihin. Olemme luoneet verkkokauppaan tuotteita, joissa yhdistyy taidelähtöinen ajattelu ja paikallinen osaaminen.

Perheeseemme kuuluu kolme lasta, kolme koiraa sekä munivat kanat, kukko ja pieni lammaslauma. Kaikkien käden – ja jalanjälki näkyy tilan toiminnassa ja vastaanotamme vieraamme avoimin mielin ja omalla persoonallisella otteella.

Toivotamme oikein lämmintä ja avointa seikkailumieltä sivustomme parissa!

Terveisin

Aijasahon viljelijäperhe

Lähetä terveisiä meille

Terveisiä asiakkailtamme

Konserttivieraan kokemus

Oli upeaa kuunnella musiikkia suomalaisen maalaismaiseman ympäröimänä. Linnutkin säestivät viulusolistia. Suuret kiitokset taiturimaiselle viulistille!

Matkalijian palaute

Olen suuri taiteen ystävä. Minulle tärkeä asia oli nähdä ja kokea paikallisten taiteilijoiden elämysmaailmaa, kuten Pellervo Lukumiehen teoksia. Taidefarmilta on lyhyt matka Jyväskylän keskustaan, jossa vierailin Alvar Aalto – museossa ja Keski-Suomen museossa. Kaiken kruunasi kaunis peltomaisema!

Yrittäjän palaute

Oli hieno päästä tutustumaan aktiivisen maatilan toimintaan. Yrittäjät esittelivät toimintaansa ja suunnitelmiaan laajasti. Pääsimme ajamaan traktorilla ja näimme näyttelyiden avulla sen kehitykskaaren, mitä maatalouskoneet ovat käyneet läpi. Suuret kiitokset laavukahveista ja herkullisesta lounaasta! Paras piristys oli huomata, että tilan nuoriso ovat kehittäneet rantaan liiketoimintaa frisbee-radan ympärille.

Terveisiä menneisyydestä

Kaksi sukupolvea sitten tilan yrittäjäpariskunta Jussi ja Annikki haaveilivat Aijasahon Tilasta suurta matkailukeskusta, jonka ydin olisi ollut tämä upea, rannan hiekasta vuonna 1928 muurattu kivinavetta. Suunnitelmista löytyi mm. karavaanari-alue, bensa-asema ja tasokas ravintola, joka olisi rakentunut navetan suureen saliin.

Ajatukset navetan kunnostamisesta kohtasi sukuolvi myöhemmia ja alkuperäinen Aijas-matkat-  suunnitelma jatkaa elämäänsä Eveliinan ja Aapon haaveissa. Jokainen sukupolvi tekee sen, mitä omassa ajassaan ehtii ja joskus samat ajatukset voivat kohdata vuosikymmen myöhemmin.

Elämykset

Nuorempien sukupolvien tervehdys

Terve!

Jos oot kiinnostunut frisbee-golfin pelaamisesta, me voidaan opastaa sut lajin pariin. Olemme 12-vuotiaita lajin aktiivisia harrastajia ja paikallistason kisaajia. Jos laji on ennestään tuttu, etkä tarvii opetusta, radan alussa näkyy Qr-koodi, jolla ratamaksun voi suorittaa ennen radalle menoa.

Hinnasto:

ratamaksu 2,5 €/hlö

perhelippu 8 €

opetus 5 €/hlö

Fresbeen vuokraus 5 €

Fribafarmin radalla on 6 väylää ja lippu oikeuttaa pelaamaan radalla yhden päivän ajan sen aukioloaikoina. Tervetuloa!

Terveisin

Ukko ja Taito

Opetustiedustelu

Taidefarmi Instagramissa