Taidefarmi

Intohimona taiteen viljely

Taidefarmi on aloittanut toimintansa vuonna 2017 ja sen toiminnan keskipiste on tähän asti ollut Aijasahon Tilan päärakennus. Toimina laajenee parhaillaan pihapiiriin, johon tehdään vuosien 2021-2022 aikana taide -ja luontopiha. Pihan rakentumista pääsee seuraamaan Taidefarmin Instagramin (Art Farm Finland) / Facebookin (Taidefarmi) sivustoilla.

Ensimmäisenä vuonna meillä kävi valtava määrä taiteen – ja maanviljelyn ystäviä ja kalenterin oli allekirjoittanut toistatuhatta vierasta. Suosio yllätti perustajan täysin ja siitä innostuneena lähdin kehittämään palveluita myös matkailijoille ja yrityksille.

Paikallisuus on Taidefarmin ydin. Keski-Suomessa on ollut ja on edelleen erittäin vahva taiteilijaosaaminen, niistä mainittakoon tässä yhteydessä naapurikylässä elämänsä taiteillut Pellervo Lukumies sekä upea Lievestuoreelainen laulaja Jonna Ortju. Taidefarmin vieraat ovat saaneet nauttia myös perustajansa Eveliinan viulun soitosta. Hänen käsissä soi taiturillisesti niin tilan kätköistä löytyneet Merikannon teokset kuin virtuoottiset mestariteoksetkin, joista mainittakoon Bachin Chaconne ja Ysayen sooloviulusonaatti “Ballade”.

Taiteen viljeleminen on tärkein osa yrityksen toimintaa. Ensimmäiset vuodet salissa kävi kymmeniä nuoria taiteilijoita soittamassa, maalaamassa ja askartelemassa. Konsertit olivat lähes kaikki loppuunmyytyjä ja myös yksityistilaisuuksia oli paljon. Kaikkiin tilanteisiin rakennettiin elämys taiteen ympärille, jossa yhdistyivät kuvataide, musiikki ja suomalainen maaseutukulttuuri.

Tapahtumat olivat suuri osa Taidefarmin tarinaa ensimmäisinä vuosina. Järjestimme perinteisiä maaseututapahtumia, joissa kerroimme tilan historiaa erilaisten toiminnallisten esitysten muodossa. Tässä esimerkkinä oli kolmen kerrostuman peltonäytös, jossa yhdessä kohtaa Aijasahon peltoaukeata äesti hevonen, toisessa kohtaa työskenteli 50-luvun traktori ja kolmannessa pisteessä ihmiset pääsivät näkemään, miltä näyttä nykyaikainen maanviljely. Tapahtumavieraat kylvivät myös omaa kauraa ja jokainen maan kylväjä sai merkitä oman kylvön nimikirjaimin kylttiin.

Tapahtumat

Taiteen viljely ja taidelähtöisen liiketoiminnan asiantuntijapalvelu

Tällä hetkellä Taidefarmin toiminta on keskittynyt taidelähtöisen liiketoiminta-ajattelun palveluiden tuottamiseen. Tämän palvelu on luotu palvelemaan yrityksitä ja yhteisöjä, jotka haluavat kehittää toimintaansa kohti kestävää ajattelua, jossa yhdistyy niin työyhteisön hyvinvointi kuin luontoarvojen tuominen osaksi yrityksen jokapäivistä päätöksentekoa. Sen hyödyistä voitte lukea Eveliinan blogista Taiteellinen maailma, joka tarttuu rohkeasti taidemaailman käytäntöjen, liiketaloudellisten ja kestävän kehityksen väliseen vuoropuheluun.

Koska korona on estänyt Taidefarmilta osittaisen taiteen viljelyn, olemme luoneet verkkokauppaan mahdollisuuden teille kaikille osallistua taiteen viljelemiseen yhteiskuntaan. Tämän ja tulevan vuoden kerätyt taiteen viljelyn rahat lahjoitetaan Ensi -ja turvakodille Jyväskylän toimipisteeseen. Sen avulla saadaan heille vietyä taidetta sen parhaimmassa muodossa eli ihmisen eheytymistä varten.

Toivottavasti kohtaamme jo ensi kesänä tilan ainakin tilan uudessa taide-ja luontopihassamme! 

Verkkokauppa