Elämykset

Taidetta, luontoa ja hyvinvointia

Taidefarmi tarjoaa mieleen jääviä taide-elämyksiä ja luontokokemuksia nykyajan ihmiselle. Elämyksissä tärkeää on helppous – merkittävä kokemus voi olla kiireetön hetki saunanraikkaalla iholla, viljapeltojen tuoksu kesäyönä tai äänetön tähtitaivas taiteen näyttämönä.

Saunaelämykset

Rentouttava perinnesauna

Perinnesaunassa pääset rentoutumaan lämpöön ihanan koivuntuoksun ympäröimänä. Elämys sisältää opastetun saunan lämmityksen, vastan valmistuksen ja kuumankosteat löylyt kera kylmän saunajuoman.

Ravitsevat turvelöylyt

Turvelöylyt hemmottelevat kehoa ja mieltä. Elämys sisältää opastetun saunan lämmityksen, säkillisen turvetta ravitsemaan kehoa kuumankosteissa löylyissä sekä kylmän saunajuoman.

Saunaelämysten hinnat

  • 80 € / henkilö
  • 4–6 henkilön ryhmä 65 € / henkilö
  • 7–10 henkilön ryhmä 50 € / henkilö
  • Rantasaunan vuokra 200 € / 3 h

Saunan lämmitys hoidetaan vuokra-ajan sisällä, tilauksesta lämmitämme saunan ennakkoon 80 € hintaan.

1900-luvun alkupuolella viljan kylväminen hoidettiin hevosvetoisella kylvökoneella. Koneen päällä ei saanut seistä, joten kylvöpäivänä kävelyä saattoi kertyä jopa 30 kilometriä. Ensimmäinen traktori ostettiin Aijasahon Tilalle vuonna 1947, ja se olikin kylän ensimmäisiä traktoreita.

Vauhdikas traktorit haltuun -kurssi

Traktorit haltuun -kurssilla pääset kokemaan aitiopaikalta rehtiä maaseudun tunnelmaa. Aapon vetämä 45 minuutin kurssi sisältää yksityisen opetustunnin koneen turvalliseen käyttöön, ja pääset itse hyppäämään traktorin ratin taakse.

Hinta: 60 € / henkilö

Kiehtovat vieraskierrokset

Aijasahon Tila on uniikki miljöö, joka pitää sisällään mitä erilaisimpia kiehtovia tarinoita. 45 minuutin kierroksella esittelemme tilan ja valotamme sen rikasta historiaa. Välillä hengähdämme yhteisen soitto- ja laulutuokion merkeissä. Kierrokseen sisältyy myös maittava lounas.

Kierroksen hinta lasketaan ryhmäkoon mukaan, kysy rohkeasti tarjousta!

Aijasahon Tila on ollut Aapon suvulla jo neljän sukupolven ajan. Aapon isoisoisä Tobias osti tilan 1900-luvulla ja nai Ainon, Aapon isoisoäidin. Aino menetti aviomiehensä hyvin nuorena auto-onnettomuudessa. Heidän poikansa Antti, josta piti tulla tilanjatkaja, kaatui traagisesti sodassa. Näin Aino jäi vastuuseen suuren tilan pyörittämisestä. Jotta pärjäsi sota-aikana naisena miesvaltaisella maaseudulla, joutui pitämään puolensa ja olemaan kova ja vahva.

Soiva taidehetki

Soiva Taidehetki vie sinut mielikuvitusmatkalle maalausten ja sävelten pariin. Eveliinalla on taito olla aidosti läsnä ja temmata kuulijat mukaansa – hetkien aikana on niin naurettu kuin vuodatettu ilon kyyneliä. Soivaan Taidehetkeen sisältyy 45 minuutin verran musiikkia, taidetta ja kiehtovia tilan tarinoita.

Hinta: 250 €

Tilan päärakennuksessa on aina soinut musiikki, sillä Aapon isoäiti Annikki rakasti musiikkia ja opasti perheen pieniä soittoharrastuksen pariin. Eveliina soittaakin osan yksityiskonserttien kappaleista Annikin vanhoista nuoteista. Eveliina on ammatiltaan muusikko ja tehnyt kapellimestariopintoja kiertäen Eurooppaa. Esiintymiskokemusta on kertynyt rutkasti, ja sen vuoksi konserttitilanne on välitön ja vuorovaikutuksellinen kokemus myös kuulijalle. Aikoinaan Eveliinan ja Aaponkin toi yhteen nimenomaan harmonikan soitto.

Soittotunti taidekodissa

Soittotunti tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua soittamiseen harrastuksena. Soittotunti on 45 minuutin mittainen, ja instrumenttina voi olla piano, kitara tai viulu. Tunti sopii kaikenikäisille, ja oppilas saa kotiin vietäväksi selkeät ohjeet, kuinka soittotaitoa voi viedä itsenäisesti eteenpäin.

Hinta: 60 € / henkilö

Järjestämme myös yhteistyössä lähialueen yrittäjien kanssa erilaisia luontoretkiä ja hyvinvoinninpalveluita. Ole rohkeasti meihin yhteydessä, niin suunnitellaan juuri sinun näköisesi elämys: posti@taidefarmi.fi / 0442975434